Večeře bez pohledů na hodinky
Nechte se obsloužit přímo v areálu zámku
Povečeřet před pořadem, konaným ve druhém zámeckém nádvoří, můžete přímo ve festivalovém areálu. Ušetříte si tak starost s hledáním místa v přeplněných litomyšlských restauracích, zaručeně stihnete začátek představení a umělecký zážitek spojíte se zážitkem gastronomickým v mimořádném prostředí prvního nádvoří zámku.
Objednané tříchodové menu se podává vždy 90 minut před oficiálním začátkem pořadu.
Letošní menu:
9.–23. června:
Menu A, cena 1645 Kč
- Cibulačka, sýr gruyère
- Kohout na víně, bylinkové špecle, žampiony na slanině, nakládané cibulky
- Choux se slaným karamelem, vanilková omáčka, čerstvé ovoce
Menu B, cena 1645 Kč
- Studená hrášková polévka s mátou a citronem, krémová pěna, hrášek na kyselo
- Pohankové rizoto s chřestem, parmezán, nakládaný chřest, pečené piniové ořechy
- Crumble z jahod a rebarbory, vanilková zmrzlina
Menu C, cena 1645 Kč
- Pečené taštičky gyoza s kuřecím masem a krevetami, ponzu omáčka, fava fazole, výhonky
- Grilovaná treska, pečený fenykl, fenyklové pyré s wasabi, omáčka bisque
- Krémová tapioka s kokosovym mlékem a lichi
Menu dále obsahuje: vinný doprovod vinařství Hrabal, káva, voda, pečivo, Amuse Bouche
24. června–5. čevence:
Menu A, cena 1645 Kč
- Drůbeží vývar, bylinkový knedlíček, restovaná srdíčka, bylinky
- Telecí svíčková sous-vide, šalvějová omáčka, gratinované brambory, chipsy z šunky, máslová zelenina
- Čokoládový dortík s mandarinkami a rakytníkem
Menu B, cena 1645 Kč
- Marinovaná rajčata, buvolí mozzarella, grissiny, bazalková mayo, kořeněná rajčatová voda
- Italské lanýžové risotto s pečeným květákem, rukola, parmezán
- Pistáciové Crème brûlée, crumble z ořechů, vanilková zmrzlina
Menu C, cena 1645 Kč
- Krémová rybí polévka s koprem, kompresovaný fenykl, kaviár ze pstruha
- Pečený mořský vlk, bramborové pyré, máslová divoká brokolice, šalotková beurre blanc s bylinkovým olejem
- Limetková panna cotta, segmenty citrusů, citronový sorbet
Menu dále obsahuje: vinný doprovod vinařství Hrabal, káva, voda, pečivo, Amuse Bouche

hotel Aplaus
restaurace Bohém
461 614 901
vip@hotelaplaus.cz