Smetanova Litomyšl

Festivalové večeře

Večeře bez pohledů na hodinky

Nechte se obsloužit přímo v areálu zámku

Povečeřet před pořadem, konaným ve druhém zámeckém nádvoří, můžete přímo ve festivalovém areálu. Ušetříte si tak starost s hledáním místa v přeplněných litomyšlských restauracích, zaručeně stihnete začátek představení a umělecký zážitek spojíte se zážitkem gastronomickým v mimořádném prostředí prvního nádvoří zámku.

Objednané tříchodové menu se podává vždy 90 minut před oficiálním začátkem pořadu. 

 

Letošní menu:

9.–23. června: 

Menu A, cena 1645 Kč

  • Cibulačka, sýr gruyère
  • Kohout na víně, bylinkové špecle, žampiony na slanině, nakládané cibulky
  • Choux se slaným karamelem, vanilková omáčka, čerstvé ovoce

Menu B, cena 1645 Kč

  • Studená hrášková polévka s mátou a citronem, krémová pěna, hrášek na kyselo
  • Pohankové rizoto s chřestem, parmezán, nakládaný chřest, pečené piniové ořechy
  • Crumble z jahod a rebarbory, vanilková zmrzlina

Menu C, cena 1645 Kč

  • Pečené taštičky gyoza s kuřecím masem a krevetami, ponzu omáčka, fava fazole, výhonky
  • Grilovaná treska, pečený fenykl, fenyklové pyré s wasabi, omáčka bisque
  • Krémová tapioka s kokosovym mlékem a lichi

Menu dále obsahuje: vinný doprovod vinařství Hrabal, káva, voda, pečivo, Amuse Bouche

24. června–5. čevence: 

Menu A, cena 1645 Kč

  • Drůbeží vývar, bylinkový knedlíček, restovaná srdíčka, bylinky
  • Telecí svíčková sous-vide, šalvějová omáčka, gratinované brambory, chipsy z šunky, máslová zelenina
  • Čokoládový dortík s mandarinkami a rakytníkem

Menu B, cena 1645 Kč

  • Marinovaná rajčata, buvolí mozzarella, grissiny, bazalková mayo, kořeněná rajčatová voda
  • Italské lanýžové risotto s pečeným květákem, rukola, parmezán
  • Pistáciové Crème brûlée, crumble z ořechů, vanilková zmrzlina

Menu C, cena 1645 Kč

  • Krémová rybí polévka s koprem, kompresovaný fenykl, kaviár ze pstruha
  • Pečený mořský vlk, bramborové pyré, máslová divoká brokolice, šalotková beurre blanc s bylinkovým olejem
  • Limetková panna cotta, segmenty citrusů, citronový sorbet

Menu dále obsahuje: vinný doprovod vinařství Hrabal, káva, voda, pečivo, Amuse Bouche

hotel Aplaus

restaurace Bohém
461 614 901
vip@hotelaplaus.cz